7 Nisan 2015 Salı

EŞ SEÇİMİNİN ÖNEMİ

EŞ SEÇİMİNİN ÖNEMİ

Evlilik hayatımızda aldığımız en zor kararlardan biridir. Herkes mutlu bir yuva kurmak için evlenir. Ama evlilik kararı vermek zor bir süreçtir. Mutlu bir yuva istiyorsak evlenmek istediğimizden emin olmalıyız. Emin olmadan evlenirsek, mutlu olmayı bekleyemeyiz. Evlilik kararı almadan  iyi düşünmeli ve emin olmalıyız. Çünkü evlilik dönüşü çok zor olan bir karardır.

Öncelikle nasıl bir eş istediğimizi düşünmeliyiz. Kendi kişilik özelliklerimizi, değerlerimizi, hayata bakış açımızı göz önüne alarak karşıdan ne beklediğimize karar verebiliriz. Hiçbir zaman sizin kişilik özelliklerinizle birebir uyuşan biri olmayacaktır. Öyle biri de yoktur zaten. Çünkü herkes zamanla belirli noktalarda değişebilir, hatta kendi kızdığı davranışları bile yapabilir. Ama genel olarak kendi kişilik özellerinize uygun eş adayını bulmak mümkündür.

Hangi kişilik özelliklerine sahip bir insanla mutlu olabileceğinizi anlamak için öncelikle kendinizi tanımalısınız. Kendinizi tam olarak tanımadan nasıl bir insanla mutlu olabileceğinizi anlayamazsınız. Kendinizde en sevdiğiniz, en sevmediğiniz ve değiştirmek istediğiniz davranışları tespit etmelisiniz.  Sizi mutlu eden veya üzen davranışlarla hayatınız boyunca mutlaka karşılaşmışsınızdır. Örneğin arkadaş seçiminizi de buna göre yaparsınız. Yanında mutlu olduğunuz, kolay iletişim kurduğunuz, sizi anladığını düşündüğünüz, rahatça konuşabildiğiniz, her şeyini paylaşabildiğiniz arkadaşlar tercih edersiniz. Eş seçimi ise arkadaş seçiminden çok daha önemlidir. Çünkü arkadaşlarımızda yok sayabildiğimiz bazı davranışları eşimiz yaptığında kabullenemeyiz. Arkadaşlarımızla paylaştıklarımızdan çok daha fazlasını eşimizle paylaşırız. Eş sizi tamamlayan, bütünleyen bir insandır. Ve o insanla evlenerek bir hayatı birlikte aynı çatı altında yaşamayı kabul etmiş oluruz. Bu karar insanı çok mutlu edebileceği gibi, çok pişman da edebilir. Evlendikten sonra pişmanlık yaşamaktansa, evlilik öncesi eş seçiminde dikkatli olmak gerekir.


Load disqus comments

0 yorum