20 Ocak 2015 Salı

AŞKI CANLI TUTMAK

AŞKI CANLI TUTMAK İÇİN NELER YAPMALIYIZ?



Aşk insanın hayatında yaşayabileceği en özel en güzel duygulardan biridir.  AAşk insana tarifi zor bir heyecan yaşatır. Bu heyecan çoğu zaman insanın ayaklarını yerden keser. Aşık olan kişi kendisini dünyanın en mutlu insanıymış ve dünya kendisi etrafında dönüyormuş gibi hisseder. Ama aşkı ilk günkü kadar canlı tutmak  çok önemlidir. Peki aşkı canlı tutmak mümkün müdür?



AŞKI CANLI TUTMAK ELBETTE MÜMKÜN. 


Aşkı canlı tutmayı bir örnekle daha anlaşılır hale getirelim. İki kişinin ataba ile çok uzun bir yola çıktığını düşünelim.  Bu yol oldukça zorlu ve küçük büyük engellerle doludur. Yola ilk çıkıldığında kişilerden birisi şoför koltuğunda diğeri iseyan koltuktadır. Zamanla arabanın şoför koltuğunda oturan kişi yorulacak ve dinlenmeye ihtiyaç duyacaktır. Bu durumda şoför koltuğuna diğer kişi geçmeli ve yolculuk devam etmelidir.  Tabi kişilerden ikisinin şoförlüğü iyi olmayabilir. Bu durumda şoförlüğü iyi olan ın diğerine destek olması ve bilgilerini paylaşması gerekir. Şoför koltuğuna oturan her kimse yolcuğun iyi geçmesi için ne gerekiyorsa yapmalı.  Arabanın sürekli aynı hızlı gitmesi  mümkün değildir. Araba  bazen yavaş gidecek hatta bazen duraklayacaktır. Çünkü yol engellerle  doludur. O engelleri aşabilmek için sabırlı ve dayanaklı olunmalı, kolay pes edilmemelidir. Eğer yapılan yolculuğun keyifli geçmesini istiyorsak  ihtiyacımız olan tek şey zaman ve partnerimizin desteğidir. 

Aşkı canlı tutmayı da bu araba örneğine benzetmek mümkündür.  İlişkilerde de biri ilişkiyi yürüten olur. Yani biri  daha ön plandadır. Ama bu durum zamanla ilişkiyi yürütenin yorulmasına ve yıpranmasına sebep olur.  O anlarda hemen diğerinin şoför koltuğuna geçip ilişkiyi yürütmesi gerekir.  Arabanın sürekli hızlı gitmesi tehlikelidir. İlişkilerde de aşkıcanlı tutmak zordur. Çünkü zamanla  o heyecan azabilir. Önemli olan o duraklama anlarında çiftlerin birbirlerine destek olması ve engeller karşısında pes etmemesi gerekir. Nasıl ki arabamız bir süre kullandıktan sonra bakıma ihtiyaç duyuyorsa, ilişkimizin de bazı dönemlerde tazelenmeye ihtiyacı vardır.  Arabamız bozulduğunda yapılması için sabırla bekliyor ve ondan vazgeçmiyorsak, ilişkimizde de partnerimizi yarı yolda bırakmadan tekrar aynı heyecanı yaşamak için emek vermeliyiz. 
Load disqus comments

0 yorum