26 Ekim 2015 Pazartesi

EVLİLİKTE 6 S KURALI

EVLİLİKTE 6 S KURALI

Evliliklerin mutlu yürütülebilmesi için eşlerin dikkat etmesi gereken bazı püf noktalar vardır. Eşlerden biri bu püf noktaların her hangi birine özen göstermiyorsa o evlilikte sorunlar yaşanır. Dikkat edilmesi gereken bu kurallar evlilikte yaşanabilecek sorunları en aza indirir. Sorun yaşamamak için bu kuralların hepsine özen gösterilmedir. Bu kuralları 6 grupta toplayalım. 6S diye adlandırdığımız bu kurallar her evliliğin olmazsa olmazlarıdır.


SEVGİ: Evliliğin ilk kuralı sevgidir. Eşinizi sevmezseniz evlilikte de mutlu olmanız zordur. Sevmediğiniz bir kişiyle aynı evde yaşamak, hayatı paylaşmak size mutluluktan huzurdan çok eziyet olur. Eşinizi seviyorsanız sorunları çözmeniz kolaylaşır. Kızgın bile olsanız daha olumlu daha ılımlı bir yaklaşım sergilersiniz. Onu sevdiğiniz için kendinize daha çok özen gösterir, daha bakımlı olursunuz. Evinize yaptığınız alışveriş bille ne kadar yorucu olsa da size keyif veerir.

SAYGI: Evliliğin en önemli bir diğer kuralı ise saygıdır. Saygının olmadığı yerde evlilik yürümez. Yürüse bile her iki taraf da mutlu olamaz. Hayatı paylaşıyor bile olsanız herkesin kendi yaşam alanı kendine ait olmalı ve herkes de o yaşam alanına saygı duymalıdır. Ne kadar benzerlik gösterse de herkesin kendine göre bir fikri, görüşü, hayata bakış açısı ve algısı vardır. Bunlara saygı duyulmadığını hissetmek insanda kızgınlık ve öfkeyi doğurur. Öfkeli veya kızgın bir eşle de iletişim kurmak imkansız hale gelir. Herkesin ailesiyle, arkadaşlarıyla vakit geçirme, stres atma hakkıvardır. O hak elinden alınırsa stresini atamayacağı için öfkesini eve taşır ve tartışma yaşanır. Aynı şekilde iş konusunda herkesin hedefleri, hayalleri kendisine özgüdür ve bunlara karışılsın istemz. Eğer eşler birbirlerinin hayallarine saygı duymazlarsa kendi hayallerini gerçekleştirme şansları olmaz.

SORUMLULUK: Hayatta hepimizin birçok sorumlulukları var. Bu sorumluluklar giderek çoğalıyor ve başkalaşıyor. Evlilik her bir  aile üyesi için sorumluluk demektir. Kadın ve erkeğin ve hatta çocukların da kendilerine göre bazı sorumlulukları vardır. Kadın ve erkek ev hayatında ve ilişkilerinde üzerine düşen sorumlulukları iyi belirlemeli ve yerine getirmelidir. Bu durumda hem kendilerine daha çok vakit ayırabilirler, hem de daha düzenli bir hayatları olur.

SADAKAT: Eşlerin birbirine sadık olması evliliğin köklerinin sağlam olduğunu gösterir. Gözü dışarda olan eşler evliliklerinde mutlu olamazlar ve hep daha fazlasını isterler. Sadakat evliliği güçlü kılan çok önemnli bnir unsurdur.

SABIR: Hayatta her zaman herşey istediğimiz gibi olmuyor. Tabi evlilikte de öyle. Zaman zaman olumsuz şeyler yaşayabiliyoruz. Ama bu olumsuzlukların atlatılabilmesi için sabretmek gerekiyor.

SEKS: Eşlerin cinsellik konusunda birbirini mutlu etmeye çalışması gerekir. Evliliğin en önemli unsurlardan biri olan seks hayatı düzgün değilse, bu durum diğer bütün kuralları etkileyebilir.


Load disqus comments

0 yorum